RECEPTA DEL CUSCÚS

Ingredients:

 

Preparació:

1.- Saltejar la ceba i els alls molt picats en una casserola amb una mica d’oli. Afegir el celiandre i el julivert, afegir tota la verdura en una cassola amb aigua i així obtindrem el suc de verdures.

2.- Netejar el cuscús, escórrer i netejar-ho amb un poquet d’oli i sal. Mantenir-ho en una “cuscusera” sobre la boca de l’olla 15 minuts. Retirar, extendir-ho sobre un recipient ampli, posar un got d’aigua i un poquet d’oli. Posar-ho a la “cuscusera” i coure altres 15 minuts al vapor. Repetir tres vegades l’operació.

Noor Ahmed Benaisa

 

 

ARRÒS AMB LLET

Ingredients:

½ gots d'arròs
1 litre i ¼ de llet sencera
½ palets de canella en rama
corfa de llima en quatre trossos
canella en pols
6 cullerades de sucre

 

Preparació:

Es posa a bullir la llet amb la corfa de llima i amb la canella en rama. En un altre recipient es posa a bullir l'arròs amb aigua 5 minuts, es trau de l'aigua i es posa amb la llet quan bull,li dones voltes de tant en tant durant ½ hora , quan estiga cuit fiques 6 cullerades soperes de sucre i que bulla un poc més. S'aboca en un plat poc profund i se li pose la canella en pols .

Marta Macías Dols

 

 

ARRÒS  ROSSEJAT

Ingredients:

Un bon brou de peix(sopa de peix sense el pa), arròs,oli i sal.
Allioli per acompanyat.

 

Preparació:

Es fa arrencar el bull al brou de peix, tres volums per un  d'arròs. Llavors,en un paelló valencià, es fregeix l'arròs amb oli suficient,remenant-lo sense parar, fins que agafe un color torrat uniforme. Així que agafe el color, s'aboca el brou al paelló ,a poc a poc,perquè l'oli estarà molt més calent que el brou i esquitxarà. Es reparteix l'arròs i es  deixa coure. Es  treu a  taula  amb un morter d'allioli.

Irene Pérez Bachero

 

PASTÍS DE XOCOLATA

Ingredients:

1-iogurt
3-ous
1-sobre de Royal
1-got de iogurt ple de sucre
2-gots de iogurt plens de farina
1/2-got de iogurt ple d'oli
1-got de iogurt de xocolata a la tassa
400g. de xocolata per a la cobertura i farcir
100g. de nata líquida per a cuinar

 

Preparació:

Agafar un recipient i posar els ous (clares i rovells junts) ,batre-ho bé. Afegir el iogurt i mesclar,després l'oli,el sucre,la xocolata a la tassa i remenar-ho tot bé. Per últim afegir la farina i el sobre de Royal. Escalfar el forn durant deu minuts a 180º C. Posar en un motle per a forn tota la mescla i fornejar durant vint minuts. Una vegada es refreda partir el bescuit per la meitat. Trossejar la xocolata i posar-la al  microones fins que estiga fosa. Remenar-ho bé i afegir la nata líquida, mesclar-ho bé el bescuit i tapar-ho amb l'altra meitat, a continuació cobrir el pastís amb la resta de xocolata i deixar que s'eixugue.
I a menjar!

Miriam Goterris Vicent

 


NADAL EN ROMANIA

La tradició més important de Romania és que els xiquets i les xiquetes vagen de casa en casa cantant nadales i recitant poesies i llegendes durant la temporada nadalenca. El líder porta una enorme estrella denominada “STEAUA”, que està coberta de paper brillant i amb campanes de colors.

Una pintura de la Sagrada Família està enganxada en el centre i tot això es col·loca sobre el pal que subjecta el xiquet que el porta. El que més agrada sobre el Nadal d’aquest país és l’esperit nadalenc que està en l’aire, tots s’obliden dels problemes de tot un any. La il·lusió dels xiquets al rebre un regalet és molt gran, no demanen coses molt grans, perquè allí n’hi ha pobresa, es conformen amb el que siga.

 

Matei Mihai Closca.


ITÀLIA, ELS SEUS COSTUMS

En el nord, es solen posar boines o gorres per a no tindre fred. A més les dones tenen més llibertat en treball, vida social, etc. El nombre de membres de les famílies en el nord ha disminuït en les últimes dècades.

El centre d’Itàlia és una zona que junta les costums del  sud i del nord, a més de les seues pròpies. Roma, la capital, està pel centre. És una zona amb moltes persones i va ser famosa per  tindre governadors com Juli Cèsar, Octavi August o Tiberi.

En gastronomia, el principal menjar és la pasta. Els desdejunis solen ser lleugers i el menjar principal són els esmorzars. En els restaurants es menja l’antipasti (l’aperitiu), el primer plat, el segon i el postre. Això és per costum, però en les cases no es menja així. No obstant, si vas a Itàlia prova la pasta i els dolços.

No l’oblidaràs!

Miguel Porcar Moreno